Spa Clarity refill pack

Refill
Omschrijving

Spa-clarity is ontworpen in twee verschillende componenten om een beter mengsel te kunnen maken en er zo voor te zorgen dat het water steeds kristalhelder blijft.
De combinatie van de twee componenten omkapselt alle fijne vervuilingen (huidschilfers, zonnecrèmes, huidvetten, stuifmeel, pollen...) waardoor ze in de filter worden tegengehouden en zorgt ervoor dat de pH schommelingen tot een minimum beperkt blijven. Bij normaal gebruik wordt deze schommeling zelfs herleid tot nul en zal je op termijn merken dat het gebruik van chemicaliën zal verminderen.
Spa-clarity is geen biocide en kan niet ingezet worden als ontsmettingsmiddel voor het water, hiervoor dien je een erkend chloorhoudend product te gebruiken. Het is afhankelijk van land tot land welk chloorhoudend product mag gebruikt worden.

Een efficiënte en milieuvriendelijke waterverzorging voor uw spa die het gebruik van chemicaliën reduceert. Je hebt slechts één methode nodig en het is slechts eenmaal per week te gebruiken. Reinigt en beschermt het water en is makkelijk in gebruik. Houdt pH-waarden constant (bij voorgeschreven gebruik).
Niet gebruiken in combinatie met andere chemicaliën.
Verwijdert fijn vuil, vet, huidschilfers, zonnecrèmes... op een milieuvriendelijke manier zonder gebruik te maken van zware chemicaliën. Zorgt voor kristalhelder water, maakt het water zacht. Is niet agressief voor verwarmingselementen, pompen, filters, jets...

Pakket bevat
 • 2l Spa-clarity 1
 • 2l Spa-clarity 2
 • 1 maatbeker 250 ml
 • 1 folder
Gebruik

Eerste keer gebruik:

Vooraleer te starten met het product geven wij het advies om onze Spa Tube Cleaner te gebruiken en het water te vernieuwen zodat alle andere gebruikte chemicaliën verwijderd zijn. Op deze manier starten we met zuiver water en kan Spa-clarity zijn werk het beste doen.

Starten met Spa-clarity:

Het product wekelijks toevoegen in een verhouding van 100 ml Spa-care 1 en 100 ml Spa-care 2 voor een jacuzzi van 1 000 liter water.
Spa-clarity is enkel werkbaar als van beide nummers evenveel product gebruikt wordt. Eerst nummer 1 toevoegen, daarna nummer 2 toevoegen. Wordt dit per toeval gewisseld, is dit geen probleem voor de werking van het product - als de pompen uitgeschakeld zijn.

Eerste behandeling:

 1. Jacuzzi vullen met zuiver leidingwater.
 2. pH waarde meten en indien nodig aanpassen naar pH 7.2 - 7.6.
 3. 100ml/1 000l water Spa-clarity 1 en 100ml/1 000l water Spa-clarity 2 toevoegen.
 4. 2 chloortabs van 20 gram in de doseerdrijver leggen.
 5. Jets gedurende enkele minuten in werking zetten.
 6. Uw bubbelbad is klaar voor gebruik.

Vervolgbehandeling met Spa-clarity:

 1. Wekelijks Spa-clarity 1 en Spa-clarity 2 toevoegen zoals beschreven.
 2. Wekelijks 2 chloortabs van 20 gram in de doseerdrijver leggen.
 3. Bij intensief gebruik wekelijks de pH waarde meten en aanpassen indien nodig.
 4. Chloorgehalte meten en aanpassen indien nodig.

Reactie van het water bij het toevoegen van Spa-clarity:

Bij het toevoegen bestaat de mogelijkheid dat het water troebel wordt, dit gaat na enkele seconden/minuten weg als de pompen draaien.
De twee producten dienen afzonderlijk toegevoegd te worden. Vanaf het moment dat nummer 1 en nummer 2 samen in één beker worden gedaan, krijgt men een troebel, verdikt product. Bij het toevoegen van het product aan uw badwater gaat dit 100% mengen met het water en stelt zich geen verder probleem.
Door de speciale samenstelling van het product kan men na toevoeging ook direct baden.

Tijdstip voor toevoeging van Spa-clarity:

Spa-clarity wordt best na het baden toegevoegd zodat de filterinstallatie tijd krijgt om het water te zuiveren. Zo kunnen alle fijne vervuilingen door het filter tegen gehouden worden, uw jacuzzi krijgt zo kristalhelder water.

Spa-clarity reduceert het gebruik van chemicaliën:
Door Spa-clarity te gebruiken kiest u voor de gemakkelijkste en milieuvriendelijkste manier om uw jacuzzi kristal helder te houden. Door het twee componenten product te gebruiken vermindert u het gebruik van andere chemicaliën. Spa-clarity zorgt voor het kristalhelder maken en het bufferen van het water, zodanig dat er zo weinig mogelijk fluctuaties zijn in uw water.

Het enige dat Spa-clarity niet doet is het water ontsmetten, hiervoor dient u erkende chloorproducten te gebruiken die afhankelijk kunnen zijn van land tot land.

Parameters van het water:

Als er gestart wordt met zuiver water, zijn de volgende parameters te controleren:

 1. Bij eerste gebruik, pH waarde: dit is de zuurtegraad van het water en zorgt voor een goede werking van uw chloorhoudende producten.
 2. Alkaliniteit: zorgt voor een goede balans van uw water. Spa-care zorgt ervoor dat dit op peil blijft.
  Bij een te lage of te hoge alkaliniteit zal de pH waarde fluctueren, zal het water troebel worden en kunnen er diverse onzuiverheden voorkomen. Spa-clarity zorgt ervoor dat deze fluctuaties sterk verminderen waardoor de pH waarde stabiel blijft.
 3. Chloorgehalte: dit ontsmet het water en doodt bacteriën.
  Te gebruiken chloorproducten: bijgeleverde chloortabs 20 gram of calciumchloride. Deze twee chloorhoudende producten bevatten geen stabilisatoren waardoor uw chloorproducten optimaal blijven functioneren. Een stabilisator gaat bij een te hoge waarde de chloorproducten inkapselen waardoor er niet voldoende actief chloor vrij is en het water niet voldoende ontsmet kan worden. Dit kan resulteren in troebel en niet bacterievrij water. (min. 1.5ppm vrij chloor)
Inhoud
1,00
Bestel online
Per stuk
€ 46,87
1 stuks
€ 3.515,40
90 stuks

Om de prijs van dit artikel te tonen en online te bestellen dien je aangemeld te zijn. Klik hier om aan te melden of een account aan te maken.